MEB AGS BAŞVURU EKRANI 2025 || Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zamana kadar, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar, kimler sınava girebilir? ÖSYM kılavuzu yayınlandı!

MEB-AGS Sınavı Başvuru Bilgileri ve Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) bu sene ilk kez gerçekleştirilecek. ÖSYM, AGS başvuru kılavuzunun yayımlandığını ve başvuruların alınmaya başlandığını duyurdu. Sınav, 13 Temmuz 2025 tarihinde iki oturum halinde yapılacak.

Adaylar, sınav kapsamında sabah oturumuna katılmak zorunda olacaklar ve hangi alanda ÖABT’ye gireceklerine kendileri karar verebilecekler. MEB-AGS sınavı, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve değerleri içeren öğretmenlik mesleği yeterlikleri doğrultusunda belirlenmektedir.

AGS sonuçlarına göre Milli Eğitim Akademisi’ne kabul edilen adaylar, aldıkları eğitimi tamamladıktan sonra atamaları gerçekleştirilecektir. MEB-AGS sınavı ücreti, başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı ile ilgili detaylar için aşağıyı inceleyebilirsiniz.

AGS Başvuruları ve Ödeme Detayları

AGS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak, Nasıl Gerçekleştirilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı başvuruları 8-20 Mayıs 2025 tarihleri arasında alınmaya başladı. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri, https://ais.osym.gov.tr adresi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecekler.

Geç başvurular ise 28 Mayıs 2025 tarihine kadar kabul edilecektir. Geç başvuruların sınav ücreti, %50 artırımlı olarak bu tarihte ödenmelidir.

ÖSYM Başvuru Ekranı için tıklayınız

MEB-AGS Başvuru Kılavuzu için tıklayınız

AGS Sınav Ücreti Ödeme Bilgileri ve Banka Seçenekleri

ÖSYM tarafından belirlenen AGS sınav ücreti her bir oturum için 570,00 TL olarak belirlenmiştir.

Bazı bankalar, gişe tahsilatı yapmayıp sınav ücretinin ödenmesi için ATM cihazlarına yönlendirme yapabilmektedir. Adaylar, sınav ücretini belirtilen banka şubeleri, ATM’ler veya internet bankacılığı aracılığıyla ödeyebilirler.

Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Bankası gibi birçok bankanın şubeleri ve diğer hizmet kanalları aracılığıyla sınav ücreti ödeme işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

ÖSYM’nin internet sayfasındaki e-İŞLEMLER bölümünden kredi kartı veya banka kartı ile de sınav ücreti ödenebilmektedir.

AGS’ye Başvuru Koşulları ve Kimler Başvurabilir?

Sınava başvuruda bulunacak adayların, 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen koşullara sahip olmaları gerekmektedir. Bu koşullara uymayan adaylar, başvursalar bile sınav sonuçlarından yararlanamayacaktır.

Related Posts

Bahar dizisi sezon finali yapıyor: Tarih netleşti

Bahar dizisi sezon finali yapıyor: Tarih netleşti

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI 2025 AÇIKLANMA TARİHİ || İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları, hafta sonu gerçekleştirilen sınavın akabinde merak konusu oldu. “İOKBS 2025 Bursluluk Sınavı sonuçları açıklandı mı?” sorusunun cevabına göre bekleyişe geçecek olan vatandaşlar, internet üzerinden detayları sorguluyor. Sınava giren öğrenciler İOKBS 2025 Bursluluk Sınavı’na giren ilkokul ve lise öğrencileri aldıkları puan durumunu MEBGOV.TR ekranı üzerinden görüntüleyebilecek. Sınava katılan adaylar sonuç durumuna göre burs almaya hak kazanacak. Peki, İOKBS 2025 Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte Bursluluk Sınav sonuçları sorgulama ekranı hakkında detaylar

SON DEPREMLER KANDİLLİ VE AFAD 8 MAYIS – BUGÜN || Marmara Denizi ve Kütahya Simav’da sismik hareketlilik! Son deprem nerede, ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler 8 Mayıs Kandilli ve AFAD listesi bugün en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Hemen belirtelim ki Marmara Denizi ve Kütahya Simav’da sismik hareketlilik devam ediyor. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde / şiddetinde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler tablosunu haberimizde derledik. Peki, son deprem nerede ne zaman saat kaçta oldu? İşte son dakika depremler 8 Mayıs AFAD ve Kandilli tablosu…

Veysel Eroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Irak Özel Temsilciliği’ne atanan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun biyografisi ve hayatı!

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun hayatı ve biyografisi, atama kararı ile gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Veysel Eroğlu, Irak Cumhuriyeti Nezdinde Özel Temsilci olarak görevlendirildi. İSKİ genel müdürlüğü, Devlet Su İşleri genel müdürlüğü, Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevlerinde bulunan Eroğlu, ilk defa 2007 Türkiye genel seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar milletvekili olarak meclise girdi. Peki, Veysel Eroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.

Yapay zeka yetkinlik belgelendirme modeli

Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Yapay Zeka Yetkinlik Olgunluk Modeli (YZ-YOM), Zeka Araştırma ve Yetkinlik Belgeleme Merkezi’nde hayata geçirilecek.

HIDIRELLEZ DUASI: Hıdırellez dilek duası nasıl edilir, ne zaman, kaç kere okunmalı? Hıdırellez’de nasıl dilek tutulur, neler söylenir?

Hıdırellez duası yada dilek dileme duası, takvimlerin 5 Mayıs’ı göstermesiyle beraber yeniden gündeme geldi. Baharın habercisi olarak bilinen Hıdırellez’de çeşitli dilek, dua ve ritüeller gerçekleşiyor. Tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini, dertlerden kurtulunmasını ve Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşmasını simgeleyen Hıdırellez’de dilek duası isteklerini gerçekleştirmek isteyenler tarafından edilecek. Gül ağacına para asma, nohut, fasulye ekme gibi ritüeller en yaygın Hıdırellez gelenekleri arasında yer tutuyor. Peki, Hıdırellez duası nasıl edilir, nasıl edilir, kaç kere okunmalı? İşte, Hıdırellez dilek duası hakkında detaylı bilgiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir