Köyceğiz Gölü’nde Müsilaj Tedirginliği

Köyceğiz Gölü’nde Müsilaj Endişesi

Muğla’nın doğal güzelliklerinden biri olan Köyceğiz Gölü, son günlerde müsilajın etkisi altında. Göldeki müsilaj, çevre kirliliği endişesine yol açarken, bölge halkı ve doğaseverler de kaygılı.

Köyceğiz Gölü’nde ortaya çıkan müsilaj, henüz kaynağı belirlenemeyen bir çevre sorununa işaret ediyor. Beyazımsı tabakalar ve köpük birikintileri, gölde çevre kirliliği yaratırken, bölge sakinleri duruma şaşkınlıkla yaklaşıyor. Göldeki doğal güzellikler ve tarihi kalıntılar bu sorunla gölgelenirken, yetkililer de konuyla ilgili olarak detaylı bir inceleme başlattı.

Köyceğiz’de yaşayan Hasan Gencer, gölde zaman zaman renk değişiklikleri yaşandığını ve müsilajın neden olduğu patlamaların küçük balıklara zarar verdiğini belirtti. Olayın detaylı bir şekilde aydınlatılması ve gerekli önlemlerin alınması için yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor.

Müsilajın neden kaynaklandığı konusundaki net bilgi, yetkililerin yapacakları açıklama ve detaylı rapor sonrasında ortaya çıkacak.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / OSMAN ACAR – Yerel

Related Posts

Kurban Bayramı Sofralarından Sebzeyi Eksik Etmeyin

Kurban Bayramı sofralarından sebzeyi de eksik etmeyin! Et ağırlıklı beslenmenin zararlı olabileceğini belirten uzmanlar uyardı. 

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Uzmanlardan bayram uyarısı: Etin yanında sebze tüketin

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Doktor Anıl Canbaş neden öldü?

Doktor Anıl Canbaş hayatını kaybederken, tıp camiasını da yasa boğuldu. Dr. Anıl Canbaş’ın ölüm nedeni otopsi ile ortaya çıktı. 

‘Midesini üşüttü’ diye geçiştirmeyin! Çocuklar için tehlike işareti, basit karın ağrısı değil

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.