İHH İyilikte Yarışan Sınıflar projesiyle 86 binden fazla yetime ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliğiyle Yürütülen İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde yürütülen ‘İyilikte Yarışan Sınıflar’ projesi, 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı’ndan beri devam ediyor. Bu yıl, projenin kapsamında 73 ilde yer alan 4,591 okuldan toplamda 11,113 yetime destek sağlandı. Yıllık destek veren öğrenci sayısının 1 milyondan fazla olduğu açıklandı.

2012 Yılından Bu Yana 86 Bin Yetime Ulaşıldı

Proje kapsamında, anne veya babasını kaybetmiş çocuklara eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi alanlarda destek sağlanmaktadır. İyilikte Yarışan Sınıflar projesi kapsamında 2012 yılından bu yana 81 ilde 19,033 okulda toplamda 86 bin yetime destek sağlandı. Vakıf, bu projenin çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve erdemli bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyor.

Proje desteklemek isteyen öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunabilmektedir. Yetim Sponsorluk Formu, elden teslim edilebileceği gibi web sitesinde de doldurulabilmektedir. Yetim Özet Bilgi Formu, sınıflara ulaştıktan sonra yetim bilgilerine internet üzerinden erişilebilmektedir.

Related Posts

Sırrı Süreyya Önder’in eski eşi Halide Tülay Demirsöz kimdir, nereli, çocuğu var mı?

Halide Tülay Demirsöz, Sırrı Süreyya Önder’in eski eşi ve bu evlilikten olan kızı Ceren Önder ile tanınan bir isimdir. Çiftin evliliği kısa sürmüş olsa da, Halide Tülay Demirsöz’ün adı Sırrı Süreyya Önder ile anılmaktadır. Peki, Halide Tülay Demirsöz kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

ÖSYM tarafından hafta sonu iki sınav yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince, Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Öğretmenlik Meslek Bilgisi Alanında Seviye Tespit Sınavı (STS-Öğretmenlik) 10 Mayıs Cumartesi, Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS/1) ise 11 Mayıs Pazar günü yapılacak.

LGS ne zaman 2025, sınav giriş belgesi yayımlandı mı? Geri sayım başladı! LGS’ye kaç gün kaldı?

LGS sınavı 2025 geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru işlemleri “e-Okul” üzerinden tamamlandı. LGS 2025 birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecekLGS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, LGS ne zaman 2025? LGS’ye kaç gün kaldı? İşte, LGS sınav tarihi 2025

32. Dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman? POMEM sözlü mülakat tarihi açıklandı mı?

32. Dönem POMEM sözlü mülakat tarihleri Polis Akademisi Başkanlığı e-Devlet ekranı üzerinden yayınlanacak. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (8.160) erkek ile (1.440) kadın ve önlisans mezunu (2.040) erkek ile (360) kadın olmak üzere toplam (12.000) öğrenci alımı için yapılan başvurularla adaylar POMEM mülakat ve fiziki parkur sınavlarına katılmaya hak kazandı. Söz konusu sınavlarda başarılı olanlar, Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilecek. Değerlendirmede adayın; bilgi düzeyi, özgüveni, ifade etme yeteneği gibi olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılacak. Peki, 32. Dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? POMEM mülakat ve fiziki parkur sınav sonuçları açıklandı mı? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Bahar dizisi sezon finali yapıyor: Tarih netleşti

Bahar dizisi sezon finali yapıyor: Tarih netleşti

MEB AGS BAŞVURU EKRANI 2025 || Akademi Giriş Sınavı başvurusu ne zamana kadar, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar, kimler sınava girebilir? ÖSYM kılavuzu yayınlandı!

MEB AGS başvuru kılavuzu yayınlandı ve ÖSYM başvuru ekranı erişime açıldı. Akademi Giriş Sınavı başvuruları, ÖSYM kılavuzu ve takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS), Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) olmak üzere iki oturumda düzenlenecek. Sınava, ilgili mevzuat kapsamında Millî Eğitim Akademisine giriş için 7528 sayılı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nda belirtilen koşullara sahip olan adaylar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM AGS başvuru kılavuzunda sınav ücreti ve başvuru bilgileri de yer aldı. Peki Akademi Giriş Sınavı başvurusu nasıl, nereden yapılır? MEB AGS sınav ücreti ne kadar? İşte MEB AGS başvuru ekranı ve ÖSYM kılavuzu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir