TÜİK yüzde 37 dedi vatandaş isyan etti: Gerçek enflasyon yüzde 150

TÜİK’nin Açıkladığı Enflasyon Oranı ile Vatandaşların İddiası Arasındaki Uçurum

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyonunu yüzde 37,86 olarak duyurdu. Ancak, sokaktaki vatandaşlar arasında hissedilen enflasyonun yüzde 100’ün üzerinde olduğu iddiaları yaygınlaşıyor. Nuray Alkaya, enflasyonun gerçekte yüzde 150 olduğunu vurgulayarak, “Çayın yanına bir bisküvi dahi alamıyoruz. Artık 1 liraya aldığımız ürünleri satın alamaz olduk” şeklinde sitem etti.

Vatandaşların Görüşleri ve İddiaları

ANKA Haber Ajansı’na konuşan vatandaşlar ve esnaf, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, enflasyonun hissedilenin çok üzerinde olduğunu belirtiyor. Alışveriş yaparken fiyatların gün aşırı değişmesinden ve etiketlerin sürekli güncellenmesinden şikayet eden vatandaşlar, ekonomik zorluk yaşadıklarını dile getiriyor.

Dilek Çavuşoğlu:

“TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları gerçeği yansıtmıyor. Gerçek enflasyon oranı yüzde 150-200 civarında. TÜİK’in verileri inandırıcı değil. Türk halkı o kadar saf ve aptal değil. Enflasyonun bu kadar yüksek olması bizi zor durumda bırakıyor. Market alışverişinde fiyat etiketleri sürekli değişiyor. Bu durum artık sürdürülemez hale geldi.”

Nuray Alkaya:

“Enflasyon yüzde 37 olarak açıklandı ancak hissettiğimiz enflasyon yüzde 150’yi geçiyor. Gittikçe artan fiyatlar bizleri zor durumda bırakıyor. Pazar alışverişlerinde 1 lirayla alınan ürünleri artık satın alamaz hale geldik. Bu durumun bir an önce değişmesi gerekiyor.”

Diğer Vatandaşların İddiaları

Orhan Orakçı:

“Kira fiyatları uçmuş durumda. 17 bin lira gibi çılgın rakamlar isteniyor. Ekonomimiz kötü durumda, hissedilen enflasyon oldukça yüksek. Sürekli artan maliyetlerle karşı karşıyayız.”

Ahmet Palandöken:

“Enflasyon hesaplanmıyor, sadece uygulanıyor. Gerçek enflasyon oranı hissedilenden çok daha yüksek. Dolar, mazot ve elektrik fiyatları sürekli artış gösteriyor. Market alışverişlerinde fiyatları sürekli değişen bir gerçek hal aldı.”

Emre Yılmaz:

“Hissedilen enflasyon gerçekten çok yüksek. Günlük alışverişlerimizde sürekli zamlı fiyatlarla karşılaşıyoruz. Giderlerimiz yüzde 45 civarında arttı. Artan maliyetler bizi zorluyor.”

Aziz Numani:

“TÜİK rakamları ile gerçek hayattaki durum birbirinden farklı. Kullandığımız temel ürünlerdeki fiyat artışları endeksleri aşıyor. Önümüzdeki aylarda durumun daha da kötüleşeceği aşikar.”.

Related Posts

Küresel ticaret savaşı nedeniyle 25 bin sanayi istihdamı risk altında

Allianz Trade araştırması, küresel gümrük vergisi anlaşmazlığında bir anlaşmaya varılamaması halinde Çin’in, Avrupa pazarlarını giderek daha fazla hedef alacağını ve Almanya’da 25 bine kadar sanayi işi kaybedileceğini ortaya koydu.

Tazminat yakacak o ifade! Haklı olsa da…

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı hakkı ile ilgili, dikkatten kaçan küçük ayrıntılar yılların emeğini boşa çıkarabiliyor. Yıllarca çalışan ancak haklı sebeplerle istifa eden kişiler, işten ayrıldıktan sonra kıdem tazminatı …

Türkiye-İngiltere arasında 8 milyar dolarlık kritik adım

Avrupalı Türk Markalar Birliği (ATMB) Başkanı Vehbi Keleş, bu hafta Türkiye ve İngiltere arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nı (STA) güçlendirmek üzere imzalanan yeni fasılların ikili ticareti daha da geliştirmek için kritik adım olduğunu söyledi.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.

Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Don vurdu, fırsatçılar coştu: Kuru meyve fiyatları iki katına çıktı!

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …